Henna-Riikka

Älä mieti miksi tulet, koska olet jo sitä. 
 Tee asioita sydämestäsi. 
 Olet ainutlaatuinen.
Suorittamisesta olemisen tilaan

Olen luova johtaja unelmaelämässäni, jossa kuljen kosketuksessa luontoon. Pohjat elämän polulleni muodostin Haukiputaan Kellon Kiviniemen kalastajakylän luonnosta, metsistä ja merenrannasta. Taiteilijanimeni on HenDo. Tässä hetkessä nautiskelen elämästäni Oulun kaupungissa.

Hyvinvointi nousi elämäni tärkeimmäksi asiaksi vuonna 2016. Sain elämältä lahjaksi täyden pysähtymisen. Tämä pysäytys ei ollut ensimmäinen, voimallisin kylläkin. "Irtisanouduin" oravanpyörästä, jossa juostessani olin sanan mukaisesti hukannut itseni. Aloin keskittymään itseeni eli elämäni tärkeimpään asiaan. 

Keho on mielen muisti. Hyvinvointia, arvostusta ja hyväksyntää olin haalinut itseni ulkopuolelta jo useita kertoja.  Ainoa tie ulos piinaavista kehomieli oireista on ollut kohdata itseni rehellisesti. Käännyin sisäänpäin tutkimaan uskomuksiani ja tunnemaailmaani. Täysi pysäytys vei minut parhaimmalle matkalleni. Olen päässyt omaan sydänyhteyteeni ja hetkessä eläminen on mahdollistunut.  

Rinnallani on ollut  kulkijoita, kuulijoita ja ihmisyyden ymmärtäjiä. Tarvitsemme toisiamme. Tarvitsemme ihmisiä joille on turvallista puhua omaa totuutta. Turvalliset kohtaamiset ovat parantavia.

Luovaa energiaa kohti ihosta sieluun saakka. Luonto ja luonnon voimat ovat olleet minulle suurin parantavan voiman lähde. 
Luonnon tarjoamat tärkeimmät itsehoidon työkalut ovat olleet aromaterapia, eteeriset öljyt ja Suomen Musta Kulta turve. 
Kokemukseni näiden luonnonaarteiden kanssa on ollut kokonaisvaltainen. Tässä syy miksi rakkaudella koulutan, jaan tietoa ja ohjeistan hyödyntämään näitä luonnon aarteita arjessasi. 

Lue haastatteluni

Rakkaudella Henna-Riikka, Sillanrakentaja. 

"Luonnossa oleminen eri tavoin; kalastus ja veneily, kasvimaa ja puutarhahoito pitävät minut yhteydessä itseeni. Tanssi, laulu, lukeminen, monenlaiset kädentaidot ja ihan vain oleminen kuuluvat myös arkeeni." 
"Suurimpia harrastuksiani on innostuminen! Elän unelmaani. Haaveilu ja unelmointi on ihan parasta." 


Tärkeintä elämässä on olla onnellinen ja minulle onnen perustana on vapaus
 
Tässä hetkessä tekemiseni ja mielenkiintoni on vahvasti yhteydestä luontoon, luovuuteen, sydämeen, rakkauteen, iloon, valoon ja onnellisuuteen - kehomieli tutkimiseen ja hoitoon.

Kuljen vierelläsi naisena ja inhimillisenä ihmisenä. Vahvistan sinua kuulemaan oman sydämesi ääntä. Tuen sinua avautumaan lempeästi muutoksen vastaanottamiselle. Mennän yhdessä  kohti itsemyötätuntoa ja hyväksyvän ja olemisen tilaa. Hyvinvoinnin vastuu on aina omissa käsissämme ja itse voimme päättää mihin suuntaa sitä viemme.

Järjestän kursseja, koulutuksia ja työpajoja yksilö- ja ryhmä tasolla. Tapahtumissa ja organisaatioissa pidän hyvinvoinnin luentoja, joihin saan helposti yhdistettyä paikallisia hemmotteluhoitoja, lempeää kehon liikettä ja naurua.   
Toimin Pohjois-Suomessa LehtoPeat OY:n myynin ja markkinoinin edustajana sekä turvehoito kouluttajana.  

Näkemykseni on, ettei hyvinvointiin ole oikotietä eikä yhtä ainoata taikatemppua. Koen tärkeänä saada rohkaista sinua kohti parempaa hyvinvointia. Jokainen kohtaaminen on yksilöllinen. Rakennetaan yhdessä sinun näköisiäsi siltoja. Sinä pystyt siihen! 

Rakkauteen kuuluu kaikki -Henna-Riikka 


Intoa, ymmärrystä ja kokemuksia elämänvarrelta on minulle on kertynyt monista koulutuksista ja yhteisöistä. 

Tiibetiläinen äänimaljahoito koulutus 2019, Annemari Ruohonen. Ääni ulottuu sinne minne ihmisen sormet eivät yllä. Äänimaljahoito saa kehon kaikki solut värähtelemään. 
Vihatyön ohjaamisen perusteet  2019, ammatillinen täydennyskoulutus 70h, Jari Koponen. Tunteet tekevät meistä ihmisiä. Jos ihminen on tunnetasolla tasapainossa, koko ihminen on tasapainossa. Vihan tehtävänä on vapauttaa tilaa rakkauden kokemiselle. 
Turvehoitaja 2017, toimin turvehoitaja kouluttaja Lehtopeat oy:ssä. Yksilö- ja ryhmähoidot. 
Valmentava aromaterapeutti 2018-. Valmentava aromaterapeuttu. Diplomi opinnot meneillään, yksilö-ja ryhmähoidot ja konsultointi. 
Naurujoogaohjaaja 2018, Naurun vapauttava voima, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
TT 4 Hormonien hurmaa 2018, Paula Heinonen koulutus. Ihanat hormonit ovat kehon viestimiä, joten jos niiden toiminta on sekaisin, vaikuttaa se todella moniin elintoimintoihin. Hormonit ovat ihania ystäviämme, jotka pyrkivät luomaan kehoon tasapainoisen ja toimivan tilan, joka ylläpitää ja edistää terveyttämme.
Hathajoogaohjaaja 2016-2017, Lempeään luovaan kehon liikkeeseen, yksilö- ja ryhmäohjaukset. 
NLP-perusteet 2016, NLP on muutoksen työkalu ja tulee sanoista Neuro-Linguistic Programming, eli neuro-lingvistinen ohjelmointi. 

Reilu 10 vuotta työskentelin ravintola-alalla kokki, ravitsemistyöntekijä ja ravintolakondiittori koulutuksella. Edustustarjoilut ja juhlapalvelut, leipominen ja sosiaalinen kanssakäyminen monissa eri henkilöstöravintoloissa on rikastuttanut ihmistuntemusta monella eri tapaa. Ruoan laittaminen, syöminen ja ravinnon merkitys on näytellyt suurta osaa elämässäni. Rakastan hyvää ruokaa ja teemailtoja. Soluni ovat sitä mitä syön! Koska ravinnolla on suuri vaikutus hyvinvointiimme, teen yhteistyö FLT Ravintovalmentaja Päivi Hytinkosken. 

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja -05, AMK Yhteisöpedagogi -12, koulutusten myötä työelämässä sosiaalisen vahvistamisen ja seikkailukasvatuksen menetelmien parissa olen työskennellyt vuodesta 2004 saakka. Yksilö- ja ryhmäohjaukset vauvasta vaariin monissa eri työympyröissä. Yhteisöllisyys on aina ollut iso osa minua. 
Kouluttajana ja valmentajana pidän tärkeänä aitoa ja rauhallista kohtaamista. Rakastan innostaa ihmisiä ja peilata jokaisen ainutlaatuisia vahvuuksiaan. Ammatillisuuteeni kuuluu henkinen ja fyysinen turvallisuus, joten eettisenä perustana on salassapito- ja vaitiolovelvollisuus. 
 
Tapahtumanjärjestämisen organisoinnnin ja luovuuden syvimpiin saloin pääsin sukeltamaan vuosien 2004- 2008 rockfestivaali Qstockin tuotannossa. Tämän värikkään elämänvaiheeni aikana pääsin rohkeasti kokeilemaan uusia asioita ja tätä kautta kasvamaan ihmisenä kohti omaa sydämen ääntä. Muutamassa vuodessa festivaali kasvoi kävijämäärältään noin 20 000 myytyyn lippuun. 

Köysitoiminnanohjaajankurssi 2009-2010
Melonnanohjaajankurssi 2010
Liikuntaa lapsille koulutus 2006
Aistitoimintojen säätelyhäiriö lapsella – Sensorisen integraation kurssi 2005
Musiikkiterapia erityislapsi- ja nuorisotyössä kurssi 2004
Hygieniapassi 2004
Tarinateatteri kurssi 2002
Lastenhoitokurssi 2002
 


Luontokaan ei luppaa kysele
Unelmointi hoitaa mieltä, antaa tilaa leikille, toiveille ja erilaisille tunteille